@Fontys

Magazine cover

Pagina4_1

Monique - De studieloopbaan-begeleiding staat bij onze opleiding op een hoog niveau. Voorheen deed iedere docent het ‘erbij’; tegenwoordig hebben we enkele medewerkers die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zelf heb ik zo’n honderd tot honderdvijftig studenten onder mijn hoede.

Anouk - En je hebt ze allemaal wel een keer gesproken, want aan het begin van de opleiding hebben we een kennismakingsgesprek gehad met onze SLB’er.

Monique - Dat klopt. Je wilt er toch een gezicht bij hebben. Mocht ik ooit nodig zijn, dan weet de student bij wie hij terecht kan. En dat contact kan er zijn om de meest verschillende redenen, zoals studie-problemen, ziekte, stress, een lastige keuze of persoonlijke problemen. Als iets niet loopt zoals de student wil, spring ik graag in.

Kim - Ik vind het heel goed dat de drempel erg laag ligt om bij jullie aan te kloppen. Jullie zeggen ook altijd: grijp die kans, neem contact met ons op! Niemand doet er ook moeilijk over binnen de school.
Ik heb me er nooit voor hoeven schamen dat ik regelmatig contact had met mijn SLB’er.

Monique - We zijn er niet voor niets. Studenten moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen om zich bij ons te melden. Tenzij er duidelijke signalen tot ons komen; dan weten wij je wel te vinden. Belangrijk is dat studenten weten dat ze er nooit alleen voor staan. We hebben een goed team van SLB’ers en worden ondersteund door bijvoorbeeld decanen, psychologen en het studenten-loopbaancentrum. Het meest belangrijk vind ik persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Ik ben er voor studenten die me nodig hebben. Ik adviseer en verwijs waar nodig door.

Anouk - Dat heb ik wel gemerkt ja. We hadden op een gegeven moment zelfs regelmatig contact via Whatsapp. Mijn ouders zijn nog steeds onder de indruk van wat je allemaal voor mij hebt betekend.

'Ik vind het heel goed dat de drempel erg laag ligt om bij jullie aan te kloppen'

Anouk Pothoff

Lage
drempel

Betrokken

Maatwerk

Een
luisterend
oor

Dromen

Pagina4_1

p2-1

Pagina4_2

p2-1

Pagina4_3

p2-1

Pagina4_4

p2-1

Pagina4_5

p2-1

Pagina4

Pagina4

Pagina4_2

Technology by MagStream Real Time Publishing