@Fontys

Magazine cover

Pagina4_3

Anouk - Ik begon mijn tweede studiejaar vol zelfvertrouwen en was ambitieus: ik wilde mijn propedeuse halen en mijn faalangst de baas blijven. Mijn schooljaar heeft uiteindelijk maar één lesdag geduurd. De ziekte van Crohn werd bij mij vastgesteld, een chronische ontstekingsziekte van de darm.

Monique - Op zo’n moment is de studie even niet meer belangrijk, en draait alles om je gezondheid.

Anouk - Weet je wat trouwens interessant was? Ik moest een MRI-scan ondergaan en een CT-scan. Daar wil ik later natuurlijk mee gaan werken! De uitslagen van die onderzoeken waren erg vervelend, maar het was voor mij nuttig om te beleven wat je als patiënt voelt, wat erbij komt kijken. Zo kan ik straks anderen nog beter begrijpen als ik dit werk ga doen.

Kim - Dat is inderdaad erg mooi, al was de aanleiding natuurlijk minder leuk! Ik vind het knap hoe je ermee om bent gegaan.

Anouk - Ja, maar als de weken en maanden voorbij vliegen, en er allemaal complicaties optreden, begin je je toch zorgen te maken. Is instromen in het studiejaar nog wel verstandig? Wat zijn de mogelijk-heden? Ik vond het heel bijzonder dat Monique me zelfs thuis opzocht toen ik ziek was, en dat we structureel contact hadden via Whatsapp.

Monique - Als studieloopbaan-begeleider speel je in op situaties. Je levert maatwerk op basis van betrokkenheid en empathie. Je doet gewoon wat goed voelt, om jou bij te staan als het gaat om je studie op Fontys Hogescholen. Je was lange tijd weg van school en dat was lastig. Ik probeer dan wat zorgen weg te nemen. Je staat er immers nooit alleen voor!

Anouk - Uiteindelijk heb ik me tijdelijk uitgeschreven en hoop ik straks duaal te starten. Werken en leren tegelijkertijd, en netjes in drie jaar mijn studie afronden.

Monique - Als je ziet dat je met
je werk kunt bijdragen aan het zelfvertrouwen van studenten, geeft je dat een heel dankbaar gevoel.

'Als studieloopbaanbegeleider
speel je in op situaties. Je levert maatwerk op basis van betrokkenheid en empathie'

Lage
drempel

Betrokken

Maatwerk

Een
luisterend
oor

Dromen

Monique Schouten

Pagina4_1

p2-1

Pagina4_2

p2-1

Pagina4_3

p2-1

Pagina4_4

p2-1

Pagina4_5

p2-1

Pagina4

Pagina4_2

Pagina4_4

Technology by MagStream Real Time Publishing