@Fontys

Magazine cover

pag7-1

Effectiever, efficiënter en plezieriger werken. Met meer vrijheid, maar minder vrijblijvendheid. Dat is volgens P&O Consultant Elke Groeneveld in een notendop de doelstelling van Het Nieuwe Werken (HNW). Een veelgehoorde term die ook binnen Fontys steeds meer gaat leven. Een dienstoverstijgend projectteam stoomt Fontys klaar voor de toekomst, zowel op de aspecten mentaal (Dienst P&O) en virtueel (Dienst IT) als fysiek (Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken).

Behoefte vergt cultuuromslag
Wat wil je met HNW bereiken? ‘Er is niet één antwoord’, legt P&O Consultant Myriam Ickenroth uit. ‘Ieder instituut kan op alle vlakken kennismaken met de mogelijkheden en vervolgens keuzes maken. Het gaat bij HNW vooral om een andere, meer eigentijdse manier van (samen)werken. De ‘9-tot-5’-mentaliteit verdwijnt steeds meer, werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen en ons werk is steeds minder plaatsgebonden dankzij alle IT-mogelijkheden. Allemaal trends die ervoor hebben gezorgd dat HNW in steeds meer organisaties wordt ingepast.’

Ideale oplossingen
‘De Sporthogeschool liep binnen Fontys voorop’, stelt Myriam. ‘En de Economische Hogeschool Tilburg volgde snel daarna. Er zijn ideale oplossingen voor de groter wordende behoefte aan een andere manier van werken. Maar het vergt wel een cultuuromslag, vertrouwen, verant-woordelijkheidsgevoel en goede afspraken.’ Collega Elke proeft al veel enthousiasme. ‘Mensen zijn nieuwsgierig, willen graag gaan verkennen. Wat kan ik ermee bereiken?
Wat gaat het betekenen? Die gemotiveerde houding is al een hele mooie ontwikkeling.’

Een bijzondere samenwerking
De drie samenwerkende diensten bundelen hun krachten en leren van elkaar. ‘Een bijzondere samenwerking’, zegt IT Consultant Hans Triepels. ‘We trekken samen op, omdat je de drie aspecten niet los van elkaar kunt zien. De Dienst IT faciliteert met onder andere compleet ingerichte laptops, tablets, wifi, overal beschikbare applicaties en data, telefonie, e-mail en agenda, chat en videoconferencing. Alles om slimmer te kunnen ontmoeten, vergaderen, communiceren en vinden. Er is al veel mogelijk en het is inspirerend om dat te laten zien.’ Ook Projectleider Daniëlle Pigmans-van Assen van de Dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken roemt de samenwerking. ‘Het gaat erom de klant zo goed mogelijk te ondersteunen met een inspirerende werkomgeving. Wij moeten dat gewenste succes goed faciliteren, door samen initiatieven te ontplooien. Onze dienst houdt zich onder andere bezig met activiteit gerelateerde werkplekken in plaats van persoonsgebonden bureaus.
Hoe kunnen we de beschikbare vierkante meters slimmer inrichten? Het zal even wennen worden straks, maar HNW brengt ons absoluut verder!’

Blik
vooruit

Wie is wie?

Meer weten over Het Nieuwe Werken? Bekijk het filmpje!

pag7

pag7-2

pag7

pag7-2

Technology by MagStream Real Time Publishing